Home / In de media / Rotterdamse dienstplichtigen in dienst van de vrede in Libanon belicht in LantarenVenster

Rotterdamse dienstplichtigen in dienst van de vrede in Libanon belicht in LantarenVenster

Rotterdam – Op dinsdagavond 23 april wordt er in LantarenVenster aan de Otto Reuchlinweg 996 in Rotterdam de documentaire ‘In dienst van de vrede’ getoond. Deze documentaire gaat over de Nederlandse militaire missie in Libanon (UNIFIL) die dit jaar 45 jaar geleden begon.

In de periode 1979 t/m 1985 hebben tientallen Rotterdamse dienstplichtigen hun diensttijd, onder de vlag van de Verenigde Naties, doorgebracht in dat verscheurde land en zich ingezet voor vrede en veiligheid voor de slachtoffers van oorlog en geweld. Toen jonge mannen van 18, 19, 20 jaar. Nu mannen van dik in de 60.

Bij het zien en lezen van de huidige situatie in het Midden-Oosten zullen bij vele Rotterdamse Libanon veteranen herinneringen naar boven komen over hun tijd met de blauwe baret op hun hoofd. Er zitten mannen tussen die misschien er nooit over gesproken hebben. Daarom is het goed dat zij deze documentaire kunnen zien. Hun ervaringen vertellen en delen met familie, kennissen en medeveteranen. Niet alleen de Libanonveteranen zouden deze documentaire moeten zien maar ook die ruim 1500 Rotterdamse veteranen die de afgelopen 80 jaar, waar ook op deze wereld, zijn ingezet voor vrede en veiligheid.

Bron: De Havenloods 3 april 2024

Top