Home / In de media / Rotterdam Vandaag & Morgen

Rotterdam Vandaag & Morgen

vrijdag 11 augustus 2023
webZine over Stad, Cultuur en Wereld
Veteranen 010

Rotterdam heel sinds kort een officieel platform voor veteranen, de stichting 010 Veteranen. Rotterdam kent honderden veteranen van alle leeftijden, van alle krijgsmachtonderdelen die aan verschillende (vredes-)missies hebben deelgenomen. Ze zijn hierbij een flinke periode van huis en verblijven veelal in een oorlogsgebied. In die tijd hebben zij ervaringen opgedaan die hun leven, maar ook dat van de mensen in hun omgeving, vaak ingrijpend hebben beïnvloed.

Ervaringen die de moeite waard zijn om gedeeld te worden. De stichting heel tot doel om een ontmoetingscentrum te creëren voor nog dienende en niet meer dienende veteranen. En daarbij activiteiten te organiseren die leiden tot herkenning, erkenning en zorg voor veteranen en de mensen in hun omgeving. Bijvoorbeeld door het organiseren van ontmoetingsmomenten om de mogelijkheid te geven verhalen te delen, informatie op te doen en eventueel nieuwe contacten te leggen.

Archieffoto defensie: 2007, toen Nederland verantwoordelijk was voor Task Force Uruzgan. Dit is in Tarin Kowt

Verder wil de stichting een platform bieden vanuit de veteranen naar de maatschappij en zich onder meer inzetten om jonge mensen voor te lichten dat vrede niet vanzelfsprekend is. Maar ook wil zij veteranen inzetten bij herdenkingen, kransleggingen en andere activiteiten waarbij veteranen worden gevraagd.

Op maandagavond 4 september aanstaande zal de publieke start zijn van de stichting 010Veteranen. Dit vindt plaats bij “Eten bij Loo”, Jan Bijloostraat 25-27, 3067 AZ Rotterdam van 19.00 uur tot ca 22.00 uur. Op deze avond zullen buiten de veteranen, en eventueel partners, ook de pers en andere genodigden aanwezig zijn. Maar ook organisaties die raakvlakken hebben met veteranen(zorg) zijn uitgenodigd. Tijdens deze publieke start zal het bestuur gepresenteerd worden en uitleg geven over wat de stichting wil realiseren in Rotterdam.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:
Info@010veteranen.nl
Wanneer?
4 september 2023 van 19.00 tot 22.00 uur

Top