Home / In de media / Overleg met Irpin Bible Church

Overleg met Irpin Bible Church

Op 29 februari jl. hebben we bij het Nederlands Veteraneninstituut (Ad Potters en Justa Huijs) een gesprek gehad met vrijwilligers van de stichting Hope4Ukraine en vertegenwoordigers van de Irpin Bible Church uit Oekraïne: een priester en een echtgenote van een Oekraïnse militair.
Het IBC is lokaal al bezig met zorg voor haar veteranen en het thuisfront, maar was op zoek naar informatie hoe het hier in Nederland geregeld is.
We hebben kunnen uitleggen wat wij in Nederland doen bijv.: De Veteranenwet en het Veteraneninstituut. We hebben hen verteld over de 4 pijlers: erkenning, herkenning, zorg en kennis.
Ook kwam ter sprake wat er lokaal allemaal gedaan kan worden voor veteranen en het thuisfront, zoals inloophuizen, veteranen cafés en bijvoorbeeld een stichting als 010Veteranen.
Het was een bewogen gesprek en hebben elkaar beloofd in contact te blijven met in gedachten de zeer moeilijke situatie daar in Oekraïne met wel een miljoen veteranen met hun thuisfront in een geschonden maatschappij die moet herstellen na een oorlog.

Top