Home / Welkom bij Stichting 010Veteranen

Welkom bij Stichting 010Veteranen

Onze stichting is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het welzijn van veteranen en de mensen in hun omgeving. Wij vinden dat er met trots en dankbaarheid gekeken kan worden naar de mannen en vrouwen die hebben gediend en die vaak persoonlijke offers hebben gebracht om ervoor te zorgen dat wij kunnen genieten van de vrijheden die we vandaag de dag kennen. We erkennen ook het belang van het betrekken van de partners van de veteranen in dit proces. Het onderling ontmoeten van partners vormt een essentieel onderdeel van onze missie. Door gezamenlijke ervaringen te delen, dragen we bij aan het welzijn van zowel veteranen als hun partners.

We zijn onlangs in Rotterdam al gestart met het organiseren van veteranenavonden. Avonden die druk worden bezocht door veteranen en hun partners en, in enkele gevallen, ook hun kinderen.
Tegelijkertijd willen wij veteranen een platform bieden naar de Rotterdamse samenleving en andersom. Rotterdamse veteranen zijn al zichtbaar tijdens de Veteranendag, maar ook als Veteraan in de klas, tijdens begrafenissen en crematies waarbij ze de laatste eer bewijzen aan een veteraan, bij kransleggingen en bij het ontvangst van de VEVA op het bordes van het stadhuis naast de burgemeester. Een recent opgestart project is “Brothers in arms”, waarbij Rotterdamse veteranen contacten hebben met enkele Oekraïense militairen die voor hun medische zorg in Nederland verblijven. Onlangs verrichtten we nog hand- en spandiensten bij de Taptoe in Ahoy.

Top